Nieuws

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Goede voornemens? Zo houd je ze vol

Maandag 19 december 2016 was ik te gast bij het radioprogramma Debby en haar mannen van Omroep West. Een gesprek over het voorkomen van kerst-stress en het volhouden van goede voornemens.

Talloze Nederlanders luiden 2017 in met goede voornemens maar voor veel mensen strandt het goede voornemen al heel snel. Zonde. Wil jij jouw goede voornemen wél volhouden? Volg dan deze 5 tips op en  je zult zien dat je zonder al te veel problemen je nieuwe gewoonte doorzet.

1. Beperk je tot één goed voornemen
2. Vang je goede voornemen in positieve termen
3. Schrijf je goede voornemen op en bazuin het rond
4. Maak een noodplan
5. Kies voor de ‘gelofte van één dag’ aanpak

Luister naar een fragment van het gesprek over het volhouden van goede voornemens.

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Goede voornemens volhouden

Jouw opruimcoach te gast bij Debby en Johan Overdevest, Omroep West.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

“Weg met al die spullen voor meer energie en

  minder stress”

De lente staat voor de deur. Hét moment om de bezem flink door het huis te halen. Goed idee, want te veel spullen maken ongelukkig, zegt trendwatcher James Wallman in zijn boek Stuffication (‘Ontspullen’). Tijd dus om te ‘ontspullen’.
Maar volgens Rineke Zandvoort, opruimcoach en professional organizer, is dat niet altijd even makkelijk. Zij geeft in dit artikel tips hoe jij zelf kunt ontspullen. Want opruimen heeft het veel voordelen. Dus voorkom stress en krijg energie van een opgeruimd huis.”

 

Op 1 maart 2016 plaatste Vrouw.nl een interview met Jouw opruimcoach naar aanleiding van het boek Ontspullen van James Wallman dat binnenkort in Nederland uitkomt.

Lees hier het hele interview.[/vc_column_text][vc_column_text]

 

 

Printscreen interview Jouw opruimcoach op Vrouw.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Te gast in radioprogramma over opruimen in huis

 

Woensdag 20 januari 2016 was Jouw opruimcoach te gast bij het radioprogramma Studio Haagsche Bluf van Omroep West. Van 18.00 tot 19.00 uur was het thema van het programma opruimen in huis.
Presentator Tjeerd Spoor wilde hierover graag van alles weten: wat doet een opruimcoach, waarom ben je dit werk gaan doen, hoe verloopt een afspraak met een klant, wanneer is het opgeruimd, hoe maak je je goede voornemens waar, waarom is het loslaten van spullen moeilijk, et cetera. En uiteraard waren er opruimtips.

Het werden vier geanimeerde gesprekken in dit radio-uur. Dank Tjeerd!

Beluister hier de uitzending.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Jouw opruimcoach te gast bij radioprogramma over opruimen in huis, Omroep West 20 januari 2016

Jouw opruimcoach te gast bij radioprogramma over opruimen in huis. Omroep West 20 jan ’16 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Opruimcoach zorgt voor overzicht, rust en ruimte

Interview met Jouw opruimcoach in de krant AD, 15 januari 2016

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

“Jouw opruimcoach helpt mensen die opgeruimder en plezieriger willen wonen, en die thuis last hebben van stapels, volle kasten of vaak spullen kwijt zijn. Rineke Zandvoort helpt hen met efficiënt opruimen, spullen ordenen en structuur aanbrengen in huis. Zij helpt je keuzes maken.
Ze komt vaak bij doorsnee huishoudens, mensen die wel willen opruimen maar niet weten hoe dat aan te pakken. Opgeruimd betekent voor iedereen iets anders. Het gaat dus ook niet om strak en steriel of wat een ander vindt. Het gaat er om dat jij je gelukkig voelt in je huis.
Opruimen is ook loslaten. Loslaten van spullen waar je niet meer gelukkig van wordt of die niet meer belangrijk zijn.
Door regelmatig op te ruimen maak je het leven een stuk gemakkelijker. Een opgeruimd huis voorkomt stress en scheelt veel tijd”.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Interview met Jouw opruimcoach in de krant het AD dd 15 januari 2016

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][vc_column_text]

Een opruimcoach helpt je plezieriger en comfortabeler wonen

Interview met ‘Jouw opruimcoach’ op de website van Thuiscomfort

Opruimen. Voor de een dagelijkse kost. Voor de ander iets om huizenhoog tegenop te zien. Gelukkig is er hulp. Rineke Zandvoort is Jouw opruimcoach. Zij helpt mensen om hun spullen, huishouden en de administratie efficiënt te organiseren.

Als je ouder wordt en je wilt in je huidige huis blijven wonen, betekent dit vaak dat ruimtes in huis een andere functie krijgen. Wensen en omstandigheden veranderen nu eenmaal met de jaren. Bepaalde activiteiten doe je niet meer en je wilt niet meer zo vaak de trap op en af.
Als opruimcoach kan ik helpen om met een frisse blik naar je huis kijken en om leefruimtes en bergruimtes beter in te delen, gericht op de huidige of toekomstige situatie.”

Kortom:  Wat doet een opruimcoach? Wat kan Jouw opruimcoach betekenen voor senioren of voor mensen met een lichamelijke beperking, die op een plezierige manier langer in hun huis willen blijven wonen. Ruimt een opruimcoach ook op of ligt dat toch anders? Inclusief diverse opruimtips!
Lees hier het hele interview op de website van Thuiscomfort (11 mei 2015).[/vc_column_text][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

Als opruimcoach weer bij voorstelling Troep van FirmaMES

Kom je ook?

FirmaMES sluit vrijdag 3 april in Theater aan het Spui hun succesvolle tour van TROEP af. Pak je laatste kans om deze prachtige voorstelling nog te zien. Want stel dat je nog maar 8 spullen mocht hebben. Ja 8! Wat kies je dan? Want wat doe jij met spullen en wat doen spullen met jou?

Na afloop is er een nagesprek in de zaal met het publiek. Daar zal ik kort iets vertellen over mijn werk als opruimcoach en het thema van de voorstelling.
Zowel de acteurs als ik willen graag met jou in gesprek! Maken spullen jou blij? Ben je er erg aan gehecht of wil je graag opruimen maar hoe pak je het aan? Wat sprak je aan in de voorstelling?
Kortom geef je reactie en stel je brandende vragen!

Wij kijken uit naar je komst en het gesprek.

Op de site van FirmaMES staat ook een interview met mij.

Tot vrijdag![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]


[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Jouw opruimcoach bij TROEP[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

‘TROEP’ roept veel herkenning op

Ook deze avond, in een zo goed als uitverkochte zaal, werd TROEP weer enthousiast ontvangen door het publiek.
Na afloop van de voorstelling ontstond  dan ook een geanimeerd nagesprek over spullen (ook naar aanleiding van dingen in het decor!), waarom wel of niet bewaren, het werk van een opruimcoach en uiteraard de totstandkoming van TROEP.

‘TROEP’ is een schot in de roos;  het blijkt maar weer dat het onderwerp aanspreekt en leeft.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

Goede voornemens? Maak ze waar.

Artikel van ‘Jouw opruimcoach’ in het ForYou Magazine, regio Leidschendam-Voorburg

Wil je je je huis(houden), spullen, administratie of agenda op orde brengen en het niet bij goede voornemens laten?
Jouw opruimcoach helpt je graag je goede voornemen(s) te realiseren. Een artikel van Jouw opruimcoach over dit thema staat in ForYou Magazine, regio Leidschendam-Voorburg van december 2014. Lees hier het artikel.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Als opruimcoach in ‘TROEP’

Presentatie Jouw opruimcoach bij TROEP 27nov14[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Jouw opruimcoach met de acteurs van FirmaMES[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Donderdag 27 november was het dan zover! In het decor van de voorstelling TROEP mocht ik vertellen over mijn werk als opruimcoach. Om vooral daarna met elkaar, d.w.z. publiek, acteurs en ik, in gesprek te gaan. Hoe bijzonder is dat, om dit te mogen doen tussen de bonte verzameling spullen. Hulde aan de decorbouwers, want het was veel meer dan een bonte verzameling. Er gebeurde van alles en er was veel (herkenbaars) te zien. Wat ook bleek uit de reacties van het publiek.

Het werd een geanimeerd nagesprek met veel leuke vragen en ook de nodige hilariteit gezien de nodige herkenning van situaties.
Dank je wel publiek en acteurs voor jullie enthousiasme! Wat mooi om te zien dat het onderwerp aanspreekt en leeft. Een avond met een gouden randje.

 

Speciaal voor het publiek heb ik een prijsvraaguitgezet. Wie is door de voorstelling aan het denken gezet en wil ook best minder spullen? Wie kan een opruimcoach goed gebruiken…
De winnaar ontvangt 2 uur gratis opruimadvies, -tips en inspiratie. Ik ben benieuwd naar de inzendingen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]Rineke & FirmaMES 27nov14[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

TROEP van FirmaMESSamenwerking met FirmaMES en Jouw opruimcoach

De theatergroep FirmaMES speelt de voorstelling TROEP. Een voorstelling over de relatie tussen mensen en spullen. Voor informatie en inspiratie voor deze voorstelling zochten zij contact met Jouw opruimcoach.
Via Skype hebben we een leuk en boeiend gesprek gehad waarin zij onder andere wilden weten: wat houd het werk van een opruimcoach in, zeggen spullen iets over mensen, wat doen spullen met mensen, waar hebben mensen teveel van, wat vinden mensen moeilijk om op te ruimen et cetera.
De voorstelling is 7 november in première gegaan. De reacties van het publiek en de pers zijn lovend en enthousiast. Het is een confronterend en hilarische voorstelling die de mensen raakt en aan het denken zet.

In gesprek met Jouw opruimcoach op 27 november na de voorstelling

Op donderdag 27 november ben ik aanwezig bij de voorstelling TROEP in Theater aan het Spui. Na afloop is er een nagesprek in de zaal met het publiek. Ik zal kort iets vertellen over mijn werk als opruimcoach en het thema van de voorstelling.
Maar zowel de acteurs als ik willen graag met jou in gesprek! Wat vond je van de voorstelling, wat doen spullen met jou, ben je er erg aan gehecht of wil je graag opruimen maar hoe pak je het aan et cetera.
Kortom geef je reactie en stel je brandende vragen!

Wil je alvast een voorproefje lezen? Ga dan naar het interview met mij op de website van FirmaMES .

Van 25 t/m 29 november 2014 speelt FirmaMES in Theater aan het Spui in Den Haag. Daarna volgt een tournee door het land.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Organizing agenda 2015

Jouw opruimcoach met tips in de Organizing agenda 2015

De organizing agenda 2015 is uit. Een praktische en overzichtelijke weekplanner voor wie meer wil dan alleen het noteren van afspraken. In de agenda staan veel tips en hulpmiddelen om je (huis)houden goed te organiseren, waaronder twee tips van Jouw opruimcoach. In de agenda vind je diverse extra’s zoals

  • planners voor taken en budget
  • planners voor huishouden, klussen, leen- en uitleen, vakantie en kerst
  • plastic insteekmapjes voor passen, foto’s of bonnen, stickers
  • tips en columns van professional organizers
  • overzicht seizoensgroenten
  • en diverse kortingsbonnen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

TROEP van Theatergroep FirmaMES

De theatergroep FirmaMES maakt de voorstelling TROEP, een voorstelling over de relatie tussen mensen en spullen. Voor input voor hun voorstelling zochten ze contact met Jouw opruimcoach. Phone, tablet, zonnebril, sneakers… Stel je voor dat je nog maar acht spullen had. Acht. Wat kies je? Welke spullen zijn bepalend voor wie je bent? Voor die vraag staat de 41-jarige Barbara. Wij (acteurs van FirmaMES) ontmoetten haar in de kringloopwinkel. In TROEP volgen we haar op haar missie om nog maar met acht spullen te leven, een levenswijze die ze gezien heeft bij monniken in Thailand. Alleen: Barbara woont gewoon in Den Haag, in een huis vol spullen en met een man die niks van haar plannen moet hebben. In TROEP vertellen wij over de missie van Barbara en onderzoeken we onze eigen relatie met spullen. De voorstelling TROEP gaat 7 november 2014 in premiere in Theater aan het Spui in Den Haag.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

High Tea met inspirerende workshops

Op zondag 25 mei 2014 is de ‘High Tea met De HuishoudCoach’. Je bent welkom bij deze leuke middag met een afwisselend programma, waarin je als onze gast:

  •  achtereenvolgens twee inspirerende workshops kunt volgen. De thema’s van deze workshops boordevol praktische, direct toepasbare tips zijn:

• Altijd druk? Vergroot je slagkracht en verlaag je stress in 5 simpele stappen. (o.l.v. Els Jacobs van De HuishoudCoach)

• Verlamd door perfectionisme? Loslaten doe je zo! (o.l.v. Rineke Zandvoort van Jouw opruimcoach)

  • van koffie en thee met de heerlijkste zoete en hartige hapjes kunt genieten
  • je brandende vragen in ongedwongen sfeer aan de organizers kunt voorleggen
  • je boek(en) van De HuishoudCoach kunt laten signeren door Els Jacobs.

NB de workshop was een groot succes. Mogelijk komt er een vervolg. Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur een e-mail naar contact@jouwopruimcoach.nl [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Wanneer

Op 25 mei a.s. van 13.30-17.00 uur in restaurant De Soete Suikerbol in Pijnacker (Randstad).

Kosten

De kosten zijn € 29,50 per persoon. Hiervoor ontvang je 2 workshops, de nodige hand outs, een heerlijke high tea en natuurlijk een hoop inspiratie, tips en ideeën! Kom je met een of meer vriend(inn)en? Dan krijg je € 5,- korting en betaal je slechts € 24,50 per persoon!

Kom je ook ?

Lees hier meer over deze middag en hoe je je aanmeldt voor de High Tea met de HuishoudCoach. Wees er snel bij!

Tot ziens in Pijnacker!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]