Het is april en de lente lacht ons tegemoet. Kortom een prima moment om de kapstok op te ruimen en te ‘ontdoen van zijn wintertooi’.
Doe dit aan de hand van enkele simpele maar doeltreffende opruimprincipes.

Doe de seizoenswissel: Haal de winterkleding van de kapstok en maak plaats voor de zomerjassen. Zo voorkom je dat de kapstok overvol raakt met kleding die je nu toch niet draagt. Creëer ruimte in je kast, dat zorgt voor gemak en geeft je overzicht.

Beslis!: Neem een besluit over die ene jas die zo leuk is maar echt niet meer past. Idem over de jas met de kapotte rits: is het de moeite om dit te (laten) repareren? Hoe lang bewaar je de handschoen waarvan de andere helft zoek is? Neem een besluit en handel het af.

Geef spullen een vaste plaats: Behalve jassen is de kapstok ook de plek voor andere spullen. Geef alles een vaste logische plaats: een mand voor de petjes, een bak voor de paraplu’s, een rekje voor de sleutels en een haak voor de hondenriem. Het pakken en opruimen van spullen wordt daarmee een stuk eenvoudiger.

Rommel trekt rommel aan: Als er andere spullen rondom de kapstok zwerven zoals tassen, sportspullen of vergeten post dan werkt dat als een magneet voor nog meer spullen die er niet thuishoren. Voorkom dus rommel.

Jong geleerd is oud gedaan: Leer kinderen dat jassen aan de kapstok horen en niet over een stoel of op de grond. (En geef zelf ook het goede voorbeeld als ouder ;-) . Maak het makkelijk en leuk voor ze met een vrolijke kapstok op kinderhoogte en voor elk kind een eigen haakje.

Bewaar spullen waar ze gebruikt worden: Spelen je kinderen veel buiten en komen ze binnen via de bijkeuken? Creëer dan daar een plek voor de vieze laarzen en het buitenspeelgoed.

Wil jij ook graag een opgeruimde kapstok? Komt het er maar niet van, zie je er tegen op of doe je het liever samen? Gun jezelf dan de hulp van Jouw opruimcoach en neem contact met me op. Samen gaan we aan de slag en heb jij weer een kapstok om trots op te zijn. Hoe tof is dat?