De beste kok

Koken leer je door…. Juist ja door te doen. Je kunt eindeloos naar kookprogramma’s kijken of in kookboeken snuffelen. Maar daarmee komt er nog geen eten op tafel. Om van een lekkere maaltijd nog maar te zwijgen… Zo ook met opruimen. Veel mensen willen heel graag in hun huis opruimen en het liefst dan ook nog meteen met een mooi en perfect resultaat. Maar door je te vergapen aan mooie plaatjes in woonbladen of door grootse plannen verandert er niets. Ook opruimen begint met doen.

Dat hoeft niet moeilijk en groots. Integendeel. Het is juist aan te raden om simpel en eenvoudig te beginnen. Ook de beste kok is ooit begonnen met het simpel bakken van eitje. Dus waarom zou jij meteen met een ingewikkeld drie gangen menu (moeten) beginnen? Belangrijkste is dat je start, dat je iets doet.

Ik geef je graag enkele tips:

Start simpel: Begin met iets makkelijks: kies een snelle actie die je weinig moeite kost. Verzamel de vieze vaat en zet die meteen in de vaatwasser. Begin met iets waar je geen of weinig hulpmiddelen voor nodig hebt zoals het opvouwen van de was. Begin met iets ‘luchtigs’, een klusje waar geen emoties aan kleven. Emoties vergroten de kans op piekeren en dus op uitstel. Laat de stapel oude ansichtkaarten dus nog even liggen en begin met het verzamelen van de bieb-boeken.

Kies voor klein: Start met een kleine overzichtelijke klus. Vaak hebben kleine veranderingen al een groot effect. En dat positieve effect motiveert je, geeft je energie. Dus start met het opruimen van de bestek la, daar heb je dagelijks plezier van.

Kies voor kort: Begin met een korte actie en niet met een lange-adem-project. Kies het liefst een actie waar je met weinig moeite veel effect hebt. Ligt de vloer bezaaid met speelgoed? Pak een doos en in 10 minuten ziet de kamer er een stuk beter uit.

Focus: Kies één plek die je wilt gaat opruimen en dwaal niet af. Als je kiest voor het opruimen van de cd’s, ruim dan alleen de cd’s op. Voorkom dat je via de cd’s in de garage en uiteindelijk bij de kerstspullen belandt.

Kom in actie

Kortom kom in actie en begin eenvoudig. Net als de kok die ook is begonnen met het bakken van een simpel eitje.

Heb jij een knagende opruimklus waar je graag mee wilt starten? Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Of wil je weten hoe je het handig aanpakt? Jouw opruimcoach biedt uitkomst en helpt je graag. Samen gaan we aan de slag. Je leert hoe je met een eenvoudige methode snel en efficiënt opruimt en je ontvangt nog meer tips.

Neem contact en samen kijken we hoe jij kunt starten.